Mer om ulike biltyper

En oversikt over ulike biltyper og hva som skiller dem fra hverandre, kan hjelpe deg på veien mot å finne riktig biltype for deg. La oss se på noen av de vanligste typene.

Buggy

Buggyene er raske og har god kontroll, både når du kjører dem på flat mark og på humpete offroad-baner. Dette er på grunn av deres røffe dekk og lave tyngdepunkt. 1:10 og 1:8 er de vanligste klassene, og det arrangeres konkurranser for disse bilene både innenlands og utenlands. 1:10 buggy er vanligvis elektro, mens 1:8 som regel er nitro.

Monstertruck

Disse bilene er kjent for sine enorme hjul og store bakkeklaring. Disse passer best i røft terreng, hvor du kan si de hører hjemme. På flat mark har disse bilene en tendens til å velte. Særlig nybegynnere er ofte begeistret for monstertrucks, og det fås i bensin-, nitro- og elektrovarianter.

Truggy

En truggy er noe midt imellom en buggy og en monstertruck. De første utgavene av disse var ombygde buggies utstyrt med store monstertruckhjul. Disse hadde lavere tyngdepunkt enn en monstertruck, og var derfor stødigere. Ofte er det enkelt å bygge om en buggy til truggy. Da må de gires om, ettersom hjulene er større.

Touring

Touringbiler er for banekjøring, og fås både med elektro- og nitromotorer. Disse er spesielt populære å bruke i konkurranser. Det spesielle med touringbilene er de særegne flate dekkene (slicks) og lav bakkeklarering. De er bygget for høy fart og for å kunne styres i høye hastigheter. Når du kjører med en av disse på en bane, kan du komme opp i 100 km/t og mer.

Dette er bare noen varianter, og de har alle det til felles at prinsippene rundt styringen er like. For noen år siden var det vanlig med analoge radiosignaler, mens det i dag primært brukes digitale signaler for styring.