Uskrevne regler på banen

Det finnes mange regler og retningslinjer for kjøring av radiostyrte biler, og veldig mange er nedfelt i EFRA-håndboken. I tillegg gjelder det å følge regler for «gentlemans-kjøring». Du vil tross alt nødig bli til sjenanse for andre førere. Under et løp forventes det at du viker for raskere biler, selv om du helst skulle sett at du kom før dem i mål. Vikeplikt er altså ikke bare noe som gjelder for personbiler i trafikken.

Det kan bli trangt om plassen på banen, men det man konkurrerer om er hvilken bil som isolert sett er raskest, og ikke hvem som kjører raskest i konkurranse. Siden det kjøres flere biler i ett og samme heat, er førere faktisk nødt til å gi hverandre plass. I racing handler det selvfølgelig om å slåss om posisjonene, men dette gjelder bare for biler som er på samme runde. Hvis en fører i tillegg sakker farten og ender opp med å sperre for en raskere bil som kommer bak, er det akseptert hvis det er snakk om en finale.

Førere kan samarbeide

Å stenge for andre er lov, men ikke å kjøre i sikksakk på langsiden. Det er mange regler å forholde seg til, men noe av det som er aller viktigst å nevne er at det aldri er tillatt å kjøre på noen bakfra. Skulle bilen foran snurre, og den bak ikke har tid til reagere, er det mulig å slippe unna. I de aller fleste tilfeller er det dog bilen bak som har skylden under påkjøring bakfra, og da gis det «stop and go».

Da skal bilen stoppe, og vente til den som ble påkjørt har fått kjørt forbi. Førere kan godt kommunisere og samarbeide med hverandre, slik at de selv kan avtale viking og se til at regler blir fulgt. Dette er litt enklere når det er snakk om radiostyrte biler enn når med personbiler.