Medlemsklubber og NMF

Det finnes flere klubber for radiostyrt bil rundt om i landet, og mange av disse er medlem i Norges Motorsportforbund (NMF). I NMF finnes avdelingsforbundet Radiostyrt Motorsport, som drifter og forvalter interesser for fem grener: 1:8 Offroad, 1:10 Offroad, Large Scale, Elektro Onroad og Fuel Onroad. Innen radiostyrt motorsport skilles de ulike grenene og klassene på bilenes størrelse, underlag (offroad eller onroad) og drivstoff (elektromotor eller forbrenningsmotor).

Klassenavnet sier oss hvor stor en bil er, sammenlignet med en vanlig bil. I 1:8 Offroad brukes biler som er en åttendedel av ordinær bils størrelse. Baner mellom 100 og 300 meter brukes til konkurranser, og underlaget kan være alt fra grus til asfalt. Når det skal kjøres innendørs er det vanlig med nålefiltepper. Det er vanlig for klubber å benytte seg av NMF når det skal søkes om tillatelse til å arrangere løp.

Skal du starte klubb?

Noen klubber har flere medlemmer enn andre, hvilket det kan være mange grunner til. Klubbens lokasjon er selvfølgelig en viktig faktor, men det kan også tenkes at en del klubber er flinkere til å reklamere for seg selv enn andre. Planlegger du selv å starte en klubb, er det flere ting du kan gjøre for å lokke til deg medlemmer. Et godt sted å starte er å lage en info-folder, som lar folk vite mer om klubben.

Har du en RC-butikk i nærheten av deg bør du spørre om ikke du kan få lov til å ha folderne hengende i et stativ der. Det er også lurt å lage en klubbavis, gjerne av typen som kommer ut fire ganger i året. Denne trenger ikke på død og liv se profesjonell ut, så lenge den inneholder interessant stoff andre entusiaster vil like. Det er slik du holder på medlemmer, og det er viktig å opprettholde en viss kontinuitet i det du driver med.